Ριζωμένος σε πετρώδεις απότομες πλαγιές, ο αυτόχθονος Ροδίτης, ποικιλία-σύμβολο του terroir της Αιγιάλειας, βρίσκει τον ιδανικό και εμβληματικό προορισμό του στο πρωτοποριακό βαρυτικό οινοποιείο Ρούβαλη. Εδώ, η κλίση του εδάφους χαρίζει στην οινοποιητική διαδρομή μια φυσική, αβίαστη και ήρεμη ροή, δημιουργώντας ένα διαχρονικό κρασί που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της ελληνικής αμπελουργίας. Καθαρό, φρουτώδες άρωμα και δροσερή, πλήρης γεύση σε ορυκτό υπόβαθρο.Το γόνιμο έδαφος της περιοχής και το υψόμετρο των αμπελώνων που εκτείνεται από 500 εώς και 1050 μέτρα σε συνδυασμό με τη βορινή έκθεση τους στα καλοκαιρινά μελτέμια συνθέτουν ένα μοναδικό μικροκλίμα για την καλλιέργεια του αμπελιού και της ποικιλίας Ροδίτη. Αμπέλι που έχει δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών κρασιών όπως το Ασπρολίθι, που θεωρείται ο καλύτερος ελληνικός Ροδίτης.
Ρούβαλης Ασπρολίθι 750ml
8.40€
Το λευκό κρασί της ετικέτας Ρούβαλης είναι ξηρό αρωματικό, χαρακτηρίζεται από γήινες, μπαχαρένιες νότες και φιλική προς το φαγητό οξύτητα. Ταιρίαζει με πιάτα που έχουν ως βάση τη ντομάτα, σάλτσες με βάση το ξύδι (καπνιστό μπάρμπεκιου) ή πλούσια όσπρια όπως μαύρες φακές beluga. Σερβίρεται στους 15-20°C.
Σε απόθεμα