Το Redbreast χρονολογείται από το 1903 όταν ο Jameson σύναψε συμφωνία με την εταιρεία εισαγωγής Gilbeys Wines & Spirits Import Company για να τους προμηθεύσει με νέα ποτά από το Bow Distillery του. Το έθιμο της εποχής εκείνης ήταν ότι τα αποστακτήρια πωλούσαν μαζικό ουίσκι σε «bonders» οι οποίοι, δεδομένου ότι εισήγαγαν αλκοολωμένους οίνους, όπως το sherry και το port, είχαν άφθονες ποσότητες άδειων βαρελιών για να ωριμάσουν νέα ουίσκι υπό δεσμό.
Συστατικά: Water, barley
Συμβουλές για την κατανάλωση:Απολαύστε το Redbreast 12 ετών σκέτο, με πάγο ή σε κλασσικά cocktails.