ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Μανδηλαριά 75% Μαυροτράγανο 25%,
ΖΩΝΗ ΠΓΕ: KYΚΛΑΔΕΣ
ΗΛΙΚΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ: Άνω των 60 ετών
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ = 13% vol
ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ = 4 gr/lt
PH = 3,3
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ= 6,4 gr/lt (τρυγικό οξύ)
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ= 0,6 gr/lt (οξικό οξύ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ SO2 = 30 ppm
ΟΛΙΚΟ SO2 = 100 ppm
Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος
Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης, ζύμωση σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Όψη: Βαθύ, ερυθρό χρώμα, με βιολετί ανταύγειες.
Μύτη: Σύνθετη, με ώριμα, κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά.
Στόμα: Πλούσιο, με βελούδινη υφή, αρώματα ίδια με αυτά της μύτης, τανίνες και οξύτητα σε ισορροπία.
Δυνατότητα παλαίωσης: 5 έτη
Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 18° C
Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα, ψητά ή μαγειρευτά, “πλούσια” πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας και μαλακά τυριά.