ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Μαυροτράγανο 100%, ποικιλία του νησιού η οποία ήταν υπό εξαφάνιση και που με τις νέες φυτεύσεις έχει αρχίσει να αναβιώνει
ΠΓΕ ΖΩΝΗ: ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ = 14.5% vol
ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ = 4 gr/lt
pH = 3,5
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ = 6,4 gr/lt (Tartrate acid)
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ= 0,7 gr/lt (Acetic acid)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ SO2 = 30 ppm
ΟΛΙΚΟ SO2 = 100 ppm
Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με εκχυλίσεις μεγάλης διάρκειας και παλαίωση σε νέα δρύινα βαρέλια για 18 μήνες.
Χρώμα: Βαθύ κόκκινα χρώμα, με βιολετί ανταύγειες.
Μύτη: Νότες από ώριμα κόκκινα φρούτα, μαρμελάδες, σύκο και γλυκά μπαχαρικά.
Στόμα: Πλούσιο σώμα, με αρώματα παρόμοια με αυτά της μύτης και ταννίνες και οξύτητα σε ισορροπία.
Δυνατότητα παλαίωσης: Άνω των 7 ετών.
Σερβίρεται με: Κόκκινο ψητό κρέας ή «κατσαρόλας», πλούσια πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας και μαλακά τυριά, στους 17°-18 C.
Ηλικία Αμπελώνα: Άνω των 60 ετών και ένα μέρος από τα νέα αμπέλια έχει μέσον όρο ηλικίας 8 έτη και απόδοση ανά εκτάριο, 18 – 25hl.