ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 700μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα φτωχά και αμμώδη εδάφη, προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή, συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L ‘ Esprit du lac, επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το γλεύκος προέρχεται από την αφαίμαξη των δεξαμενών Ξινόμαυρου που προορίζονται για την Καλή Ρίζα. Σταφύλια από παλαιά κλήματα 60-80 ετών. Οι επιλεγμένες ζύμες είναι αυτές που δίνουν ανθικό χαρακτήρα στη μύτη. Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες 17-19℃.