Το 1805, ο Henri Louis Pernod ίδρυσε το πρώτο γαλλικό αποστακτήριο αψέντι στο Pontarlier. Από το πρώτο αποστακτήριο Maison Pernod-Fils μέχρι την περιβόητη απαγόρευση του αψέντι, στην La Belle Epoque, με την επανανακάλυψη της αρχικής συνταγής, η πλούσια ιστορία του Maison Pernod εκτείνεται περισσότερο από δύο αιώνες. Το 1926 η μάρκα Pernod επανέρχεται μέσα από ένα ποτό με γλυκάνισο 40°, το οποίο αντικατέστησε το αψέντι και εξακολουθεί να παράγεται μέχρι σήμερα. ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ PERNOD ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Συμβουλές για την κατανάλωση: Το Pernod πίνεται με 5 ως 7 μεζούρες πολύ κρύο νερό ή σαν long drink με χυμό πορτοκαλιού.
Συστατικά: Αστεροειδής γλυκάνισος, διάφορα βότανα