Το vermouth έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και στον οίνο του Ιπποκράτη.O Ιπποκράτης έφτιαχνε μια πρώιμη μορφή vermouth περί το 400 πX., αρωμάτιζε σε γλυκό ελληνικό κρασί αψιθιά και δίκταμο και δημιουργούσε ένα ιαματικό ποτό, τον Ιπποκράτειο οίνο, ο οποίος υιοθετήθηκε από τους Ρωμαίους και αναπτύχθηκε στη Βόρεια Ιταλία.
Επαναπροσδιορίζοντας τις “ρίζες” των αρχαίων βοτανικών αφεψημάτων χρησιμοποιώντας μεσογειακά βότανα όπως η αρτεμισία, το θυμάρι, το νεράντζι, η γεντιανή κ.α. επαναπροσδιορίζουμε το vermouth ως ένα μη αλκοολούχο aperitif. Το Roots Divino έχει δυο εκφράσεις, το Roots Divino Bianco και το Roots Divino Rosso.
Συμβουλές για την κατανάλωση: Απολαύστε το με πάγο, tonic και μία φέτα λεμόνι, σε ένα δροσερό και sour μη αλκοολούχο spritz. Συνταγή: 50ml Roots Divino Bianco, top up με tonic, γαρνιτούρα φέτα λεμόνι