ΠΟΙΚΙΛΙΑ: ΑΣΥΡΤΙΚΟ 75% & 25% ΑΗΔΑΝΙ
ΖΩΝΗ ΠΟΠ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΗΛΙΚΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ: Άνω των 60 ετών
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ = 9% vol
ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ = 320 gr/lt
PH = 3,3
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ = 8.8 gr/lt (τρυγικό οξύ)
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ= 2,06 gr/lt (οξικό οξύ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ SO2 = 4 ppm
ΟΛΙΚΟ SO2 = 144 ppm
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, από σταφύλια που έχουν λιαστεί για 10-12 ημέρες. Η παλαίωση λαμβάνει χώρα σε παλαιά δρύινα βαρέλια, για τουλάχιστον 24 μήνες, βάσει νομοθεσίας. Το Κτήμα Σιγάλα παλαιώνει το Vinsanto για περίπου 7 έτη.
Μύτη: Αρωματική, μέλι και αποξηραμένα φρούτα( βερύκοκο, σύκο, ανανάς και λευκή σταφίδα) να κυριαρχούν.
Όψη: Πορτοκαλόχρουν, λόγω του λιασίματος και της μακρόχρονης παλαίωσης.
Δυνατότητα παλαίωσης: Απεριόριστη
Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10-11 C
Συνοδεύει: Δυνατά τυριά, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά και σοκολάτα