ΠΟΙΚΙΛΙΑ: ΑΣΥΡΤΙΚΟ 100%
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΠ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ
ΗΛΙΚΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ: Άνω των 60 ετών
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ = 14%vol
ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ = 2 gr/lt
PH = 3
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ = 6 gr/lt (τρυγικό οξύ)
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ = 0,6 gr/lt (οξικό οξύ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ SO2 = 35 ppm
ΟΛΙΚΟ SO2 = 120 ppm
Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης, με τη ζύμωση να λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή του οίνου με τις οινολάσπες για 18 μήνες στη δεξαμενή. Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ είναι ΠΟΠ οίνος Σαντορίνη από σταφύλια Ασύρτικου που προέρχονται από ένα, μοναδικό αμπελοτόπι, στο Ημεροβίγλι. Εμφιαλώθηκε και δόθηκε στην Αγορά, πρώτη φορά, περί τα μέσα του 2011.
Όψη: Κίτρινο χρώμα, με χρυσές ανταύγειες.
Μύτη: Αρωματική, με τα εσπεριδοειδή να κυριαρχούν και η μεταλλικότητα, ως ιδίωμα του terroir της Σαντορίνης.
Δυνατότητα παλαίωσης: Άνω των 7 ετών.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10-11 C
Συνοδεύει: Θαλασσινά, οστρακοειδή, σαλάτες, λευκά κρέατα και ελαφριές σάλτσες.