ΠΟΙΚΙΛΙΑ: ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Π.Γ.Ε. Κυκλάδες
ΗΛΙΚΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ: Άνω των 60 ετών
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ = 12.5% vol
ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ = 4 gr/lt
PH = 3,1
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ = 6 gr/lt (τρυγικό οξύ)
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ = 0,4 gr/lt (οξικό οξύ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ SO2 = 35 ppm
ΟΛΙΚΟ SO2 = 100 ppm
Οινοποίηση: H ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Όψη: Έντονο, λαμπερό, τριανταφυλλί χρώμα.
Μύτη: Αρωματική, με φρέσκα κόκκινα φρούτα (κεράσι και φράουλα) να κυριαρχούν, σε συνδυασμό με νότες καραμέλας, βουτύρου και πράσινου πιπεριού.
Στόμα: Γεμάτο, πλούσιο, με γλύκα και δροσιστική οξύτητα. Οι τανίνες του είναι μαλακές, οι οποίες βρίσκονται σε αρμονία με τα αρώματα, τα οποία είναι ίδια με αυτά της μύτης. Επίγευση με μεταλλικότητα και διάρκεια.
Δυνατότητα παλαίωσης: ‘Εως 3 έτη
Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 12 C
Συνοδεύει: Πιάτα από διάφορες «κουζίνες», κυρίως τη Μεσογειακή, σαλάτες, τυριά, ζυμαρικά, καθώς και φρούτα.