Τα συστατικά του Fernet-Branca ωριμάζουν υπομονετικά σε βαρέλια από Σλοβένικο δρυ για 12 μήνες.
Μύρο, αλόη, χαμομήλι, ραβέντι, σαφράν και μέντα είναι λίγα από τα πολύτιμα συστατικά που δίνουντην χαρακτηριστική γεύση του Fernet-Branca. Ένας κυκεώνας αρωμάτων και γέυσεων. Έντονη πικρή γεύση με μια έκρηξη μέντας και μαύρης γλυκόριζας.
Απολαμβανεται μετά το φαγητό, σε σφηνάκι ή σε κλασσικά spirit-based cocktails.
Μια παραλλαγή της πρωτότυπης συνταγής από το πιεμόντε.
Γεύση: Γλυκειά και συνάμα έντονη πικρή γεύση με μια έκρηξη μέντας και μαύρης γλυκόριζας.
Πίνεται παγωμένο σε σφηνάκι.