Το αποστακτήριο Suntori Chita, ιδρύθηκε το 1972 απο το δεύτερο master blender Keizo Saji, και βρίσκεται στις ομιχλώδεις ακτές της Chita Peninsula. Μέσα από μια σπάνια και διηνεκή διαδικασία απόσταξης, εφαρμόζοντας δύο, τρεις ή τέσσερις στήλες, το αποστακτήριο Chita χρησιμοποιεί κυρίως καλαμπόκι για τη δημιουργία τριών τύπων whisky από δημητριακά – καθαρά, μέτριας έντασης και έντονα.
Οι ιδρυτές ακολουθούν το μύθο του “Tsukuriwake” – την ποικιλομορφία στη δημιουργία. Διαφορετικές τεχνικές στη ζύμωση, την απόσταξη και την ωρίμαση δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάμιξης για να επιτευχθεί η απαλή, εκλεπτυσμένη και πολύπλοκη γέυση με τη μοναδική υπογραφή του Chita Single Grain Japanese Whisky.