Σε αυτή τη σπάνια γη που είναι ένα αμάλγαμα ορεινής και θαλάσσιας φύσης, οι 300 περίπου αμπελουργοί της «Ορεάλιος Γη», γενιά τη γενιά, καλλιεργούν τους αμπελώνες τους και παράγουν τους ξεχωριστούς οίνους της Κεφαλλονίτικης παράδοσης. Τα σταφύλια που προορίζονται για το San Gerasimo προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες της Κεφαλονιάς, σε υψόμετρο 800 μέτρων, οι οποίοι καλλιεργούνται ακόμα με παραδοσιακό τρόπο προσφέροντας πολύ χαμηλές αποδόσεις, αλλά συνάμα εξαιρετική ποιότητα.
o Τρύγος από αρχές έως τέλος Αυγούστου.
o Κρυοεκχύλιση στους 8◦C για 6 ώρες.
o Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
o Εμβολιασμός με ζύμες ήπιας καλλιέργειας.
o Παραμονή σε λεπτές οινολάσπες
o Ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης 15-17◦C.
o Πωματισμός με DIAM.