Τι σκεφτόμαστε όταν ακούμε “Ροές Merlot Οινότροπαι”; Αρχικά το Βασίλη και τη Μαρία. Έπειτα, τη φινετσάτη σομόν κρυφή απόλαυση που μας κράτησε συντροφιά αμέτρητες στιγμές με τα εκρηκτικά του αρώματα και την φρεσκάδα του. Ένα ασταμάτητο πείραμα που κάθε χρόνο είναι υπέροχα διαφορετικό.
Δυο νέα παιδιά από το Ζευγολατιό της Μεσσηνίας, παρουσιάζουν τη δουλεία τους, καμωμένη από αγάπη για καλό κρασί και όνειρα για μια δημιουργική συνέχεια. Η ονομασία, είναι αποτέλεσμα έμπνευσης της Μαρίας, καθώς παρακολουθούσε την ένταση που έφερνε το καλοκαίρι, μα και τη προσοχή που χρειαζόταν ο χειμώνας. Όλες οι διεργασίες που πραγματοποιούνται για να φτάσει το κρασί από το αμπέλι στο ποτήρι μας. Οι διαδικασίες. Οι ροές.
Οι αμπελώνες του Βασίλη Καπόπουλου έχουν ηλικία 10 ετών. Τα σταφύλια ωριμάζουν περίπου στα τέλη Αυγούστου. Το κρασί παραμένει με τα στέμφυλα στην ψύξη, 5-8 οC, για περίπου πέντε με έξι ώρες για να κερδίσει το ρόδινο χρώμα του.