Οι αμπελώνες Pellegrino βρίσκονται στο δυτικότερο τμήμα της Σικελίας, το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο μικροκλίμα. Η περιοχή διαθέτει την υψηλότερη αμπελουργική περιοχή στην Σικελία, καθώς θεωρείται η πιο κατάλληλη περιοχή του νησιού για την καλλιέργεια σταφυλιών. Εδώ στην πραγματικότητα το έντονο φως, το ξηρό κλίμα, τα φρέσκα εδάφη, οι άνεμοι που προέρχονται από το νότο και η ισχυρή ατμοσφαιρική θερμοκρασία, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Το Marsala είναι κατασκευασμένο από τοπικά, αυτόχθονα λευκά σταφύλια, όπως το Catarratto, το Grillo (το πιο περιζήτητο σταφύλι για την παραγωγή Marsala) ή το εξαιρετικά αρωματικό σταφύλι Inzolia. Η ζύμωση του Marsala διακόπτεται με την προσθήκη ενός κονιάκ σταφυλιού, όταν η περιεκτικότητα σε υπολειμματικό σάκχαρο φτάσει στα προκαθορισμένα επίπεδα σύμφωνα με το γλυκό / ξηρό στυλ που σκοπεύει ο κάθε παραγωγός.
Marsala Fine Italia Particolare Semisecco 750ml
13.30€
Φτιαγμένο από μια επιλογή από γηγενή σταφύλια της Σικελίας. Ωρίμανση άνω του ενός έτους σε δρύινα βαρέλια. Έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα, γεμάτο αρώματα με νότες αποξηραμένων φρούτων, βοτάνων, σταφίδας και καραμέλας. Ιδανικό με επιδόρπια ή χρησιμοποιείται για την προετοιμασία διαφόρων συνταγών. Σερβίρετε ελαφρώς παγωμένο.
Σε απόθεμα
Κατηγορίες ΚΡΑΣΙ, Ενισχυμένα (Port/Sherry/Madeira κλπ)
Βάρος | 1.700 kg |
---|---|
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ | |
ΦΙΑΛΗ | |
ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | |
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ |