Ο Οίνωτρος, νεότερος γιος του βασιλιά Λυκάονα, υπήρξε, σύμφωνα με τη Μυθολογία, ο πρώτος Έλληνας που μετανάστευσε από την πατρίδα του και ίδρυσε αποικία στην περιοχή του κόλπου του Τάραντα, στη νότια Ιταλία όπου παρήγαγε κρασί. Σε ένα παρόμοιο εγχείρημα, ο Κώστας Λαζαρίδης ξεκινήσε από τη Δράμα και δημιούργησε την δική του “Οινότρια Γη” στο Καπανδρίτι στην πλούσια σε οινική ιστορία Αττική. Ο αμπελώνας της Οινότριας Γης, έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων, αναπτύσσεται σε πλαγιές που αντικρύζουν τη λίμνη του Μαραθώνα. Το κλίμα και κυρίως το έδαφος της περιοχής ευνοούν περισσότερο τις ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού. Έτσι καταλήξαμε στο πολυδύναμο Αγιωργίτικο σε μια από τις πρώτες του φυτεύσεις στην Αττική και στή γνωστή μας από τη Δράμα Cabernet Sauvignon ποικιλία που όπως είναι φυσικό αποκαλύπτουν έναν διαφορετικό, πιο θερμό, χαρακτήρα, καθώς καλλιεργούνται 600 χιλιόμετρα νοτιότερα.
Λαζαρίδη Κ. Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon Αγιωργίτικο 750ml
25.50€
Το Αγιωργίτικο μαλακώνει την ένταση του Cabernet Sauvignon, χωρίς να αλλοιώνει τα βασικά χαρακτηριστικά του, όπως αυτά διαμορφώνονται στο ιδιαίτερο εδαφοκλιματικό περιβάλλον του βιολογικού αμπελώνα. Χρώμα βαθυκόκκινο και πυκνό. Μύτη συμπυκνωμένη, πολυεπίπεδη παρουσία, που κυριαρχείται από τα αρώματα των μαύρων φρούτων, της βανίλιας, του φρυγανισμένου ψωμιού, της σοκολάτας και των μπαχαρικών. Στόμα σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες, που ντύνονται με άφθονο, ώριμο φρούτο. Θερμό και γενναιόδωρο, διατηρεί μια αξιοζήλευτη ισορροπία, που ολοκληρώνεται με το μακρύ, μπαχαρένιο τελείωμα. Θα συνεχίσει να εξελίσσεται τουλάχιστον για 15-20 χρόνια από τη χρονιά συγκομιδής.
Σε απόθεμα