Η μετενσάρκωση του κλασικού Vinsanto 4 ετών παλαίωσης σε βαρέλι. Το νεαρότερο Vinsanto του Κτήματος Αργυρού δείχνει τι θα πει νεότητα για ένα τέτοιο κρασί. Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι μαζεύονται αυστηρά από πολύ παλιούς αμπελώνες στην Επισκοπή, ηλικίας τουλάχιστον δύο αιώνων, ειδικά επιλεγμένοι για αυτό το στυλ. Η συγκομιδή γίνεται αργότερα από την συνηθισμένη ημερομηνία τρύγου για τα ξηρά κρασιά, δίνοντας δραματικά χαμηλές αποδόσεις. Τα σταφύλια απλώνονται στον ήλιο για περίπου δέκα μέρες, ακολουθεί φυσική ζύμωση και περίπου τρία χρόνια ωρίμασης σε παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ η επιπλέον ωρίμαση διαρκεί τέσσερα χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Ένα πλούσιο κρασί που εστιάζει στο φρούτο. Έτοιμο να το απολαύσετε την στιγμή που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ μπορεί να παλαιώσει στην φιάλη σχεδόν για πάντα.
Κτήμα Αργυρού Vinsanto 500ml
40.95€
Αρώματα καραμέλας, μέλι και μαρμελάδα σύκο και βερίκοκο. Εκπληκτική αντίθεση γλύκας – οξύτητας στο στόμα που δεν λιγώνει. Λιγότερο πολύπλοκο σε σχέση με τα Vinsanto 12ετίας και 20ετίας του Κτήματος αλλά επίσης πυκνό, διαπεραστικό και έντονο. Συνδυάστε το με αλμυρά τυριά όπως φέτα ή μπλε τυριά ή με κρεμ μπρουλέ και τσιζκέικ με μαρμελάδα σύκου.
Σε απόθεμα
Κατηγορίες ΚΡΑΣΙ, Επιδόρπια / Γλυκά, Λευκά
Βάρος | 1.360 kg |
---|---|
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ | |
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | |
ΦΙΑΛΗ | |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | |
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ |