Το Arcadian Barley, από τον μυστικό κήπο των απολαύσεων, εξερευνά τις γεύσεις, την ένταση και την ειλικρίνεια των παλιών τρόπων. Εξ ανάγκης, από την αυγή του χρόνου, η τύρφη (ή ο χλοοτάπητας) ήταν η κύρια πηγή καυσίμου στην αγροτική Ιρλανδία, με τη γλυκιά της πικάντικη γνωστή σε γενιές που συγκεντρώθηκαν γύρω από τις εστίες των αρχαίων εξοχικών σπιτιών από αχυρένια. Αυτό το ίδιο διάχυτο άρωμα με κάλυμμα κριθαριού στεγνωμένο πάνω από καπνό τύρφης από παράνομους οινοπνευματοποιούς, ένα έθιμο που έσβησε τη δεκαετία του 1850.
Το καταπράσινο, εσωτερικό terroir του Fenniscourt στο Co. Carlow καλλιεργείται από την οικογένεια Byrne από το 1870, τα πλούσια εδάφη της σειράς Elton τρέφονται από τον ποταμό Barrow. Για αυτό το ουίσκι, το κριθάρι τους στέγνωσε στον κλίβανο κατά τη διάρκεια της βυνοποίησης με θερμότητα που παράγεται από τύρφη πλούσια σε σφάγνο από τα μοσχεύματα του Niall Carroll στο Ballyteige, Co. Kildare. Ο χαρακτήρας του terroir ταίριαζε σε μέτρια ένταση τύρφης 38 ppm.