Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του χωρίς ωστόσο,να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.
Τσιλιλή Τσίπουρο Αγιονέρι Last Barrel Series 2024 500ml
25.00€
Λίγο πριν το τέλος κάθε χρόνου ο αποσταγματοποιός Κώστας Τσιλιλής, και η ομάδα του, ανοίγουν το τελευταίο βαρέλι Αγιονέρι, και το μοιράζονται με καλούς φίλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάθε μία από τις συλλεκτικές φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένη και προσφέρεται σε μια εντυπωσιακή κασετίνα. Η φετινή εκδοχή του Αγιονέρι The Last Barrel έρχεται να μας θυμίσει τη χαρά που κρύβεται στην απλότητα. Οι 450 αριθμημένες φιάλες, φέτος συνοδεύονται από ένα παιχνίδι, «από τα παλιά», μια χειροποίητη ξύλινη σβούρα. Πρόκειται για δημιουργία του σβουροποιού Κώστα Μουγγολιά, ο οποίος εμπνεύστηκε από το λογότυπο του Αγιονέρι, φτιάχνοντας έναν πρωτότυπο «στρόβιλο».
Σε απόθεμα