Για την παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται πρώιμος τρυγητός. Τα σταφύλια μετά από ψύξη οδηγούνται άσπαστα εντός του πιεστηρίου. Το γλέυκος οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές οπού θα ζυμωθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες . Ακολουθεί η κλασική μέθοδος με δεύτερη ζύμωση εντός της φιάλης. Το διάστημα της δεύτερης ζύμωσης και ωρίμανσης ,παρουσία της λεπτής οινολάσπης διαρκεί τουλάχιστον 9 μήνες.
Τσέλεπος Amalia Brut 750ml
19.90€
Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στον χρόνο. Στην μύτη διακρίνονται αρώματα λεμονανθών και μελιού με φόντο ευωδιές τσουρεκιού και τριαντάφυλλου. Στο στόμα διακρίνονται νότες αρωμάτων ζυμών και ψημένου τόστ που συνοδεύονται από τραγανή οξύτητα. Συνοδεύει ωμά θαλασσινά,sushi, μαλακά τυριά και φρουτοσαλάτα.
Σε απόθεμα