Η Ινδονησία έχει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου όπως επίσης και στην παραγωγή αλκοόλ διαφόρων τύπων. Το Ινδονησιακό ρούμι κατασκευαζόταν στην Ινδονησία και πωλούνταν στην Ευρώπη από το 1641. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινδονησιακό ρούμι έφτανε στην Ευρώπη μετά από 9 μήνες θαλάσσιου ταξιδιού ανάμεσα σε υψηλές θερμοκρασίες και συνεχή κίνηση στα βαρέλια και για το λόγο αυτό το θεωρούσαν παλαιωμένο & εκλεπτυσμένο.
Το Nusa στα Ινδονησιακά σημαίνει «Νησί». Το Cana στα Ισπανικά σημαίνει «Ρούμι». Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το όνομά Nusa Cana ώστε να θυμίζει την ξεχασμένη ιστορία της παραγωγής ρούμι στην Ινδονησία.
Άρωμα: πλούσιες νότες χυμού από ζαχαροκάλαμο, μπανάνα, καρύδα & μπαχαρικά.
Γεύση: ξεκινάει με την αίσθηση φρέσκου ζαχαροκάλαμου και άγουρης καρύδας ενώ στη γεύση του αναδύονται νότες από ώριμο ξηρό ξύλο, βανίλια και ψημένα φύλλα μπανάνας.
Επίγευση: έχει εκπληκτικά ομαλό τελείωμα με γεμάτο μεστό σώμα και παρατεταμένη γεύση ζαχαροκάλαμου.