Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον. Διαυγές, μέτριας έντασης λεμονί χρώμα. Ανεβασμένη αρωματική ένταση σε μία ‘μύτη’ που χαρακτηρίζεται από την ένταση του φρούτου και θυμίζει ροδάκινο, αχλάδι, μπανάνα, αλλά και εσπεριδοειδή όπως λεμόνι. Ξηρό, με την οξύτητα του κρασιού να αποτελεί την ‘ραχοκοκαλιά’ πάνω στην οποία ‘στηρίζεται’ το περισσότερο ‘φρέσκο’ φρούτο στο στόμα. Ισορροπημένο με ικανοποιητική διάρκεια. Πάνω από όλα ένα κρασί με ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας/τιμής. Προτιμήστε να το καταναλώσετε μέσα στην χρονιά παραγωγής του.
Mylonas Σαββατιανό 750ml
9.95€
To Σαββατιανό Late Release από την Μικροοινοποιία Μυλωνά έχει βαθύ λεμονί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη με αρώματα πετρόλ, φρυγανιάς, πεύκου, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ξύσμα νεράντζι, ώριμου ροδάκινου και βρεγμένης πέτρας. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και λιπαρή υφή. Ζουμερό κίτρο, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, ξύσμα λεμονιού, βερίκοκο, ανανάς, αγιόκλημα και νύξεις ορυκτότητας γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Σε απόθεμα