Το 1974, 100 χρόνια μετά την ίδρυση του Οίκου,, ο Jean-Claude Rouzaud αποφάσισε να δημιουργήσει την Cristal Rosé cuvée. Για να το πετύχει αυτό, επέλεξε σταφύλια Pinot Noir παλαιών αμπέλων από τους καλύτερους αμπελώνες της Grand Cru στο Aÿ, οι οποίοι καλλιεργούνται τώρα σύμφωνα με βιοδυναμικές αρχές. Το μοναδικό ασβεστολιθικό χώμα, το οποίο δίνει στα σταφύλια μια εξαιρετική ορυκτολογία, επιτρέπει στα αμπέλια να ωριμάσουν με τον καλύτερο τρόπο.
Χαρακτηρίζεται από αρωματική ένταση με μια αξιοσημείωτη την πληρότητα αλλά και τις απαλές, γλυκές νότες λευκών λουλουδιών, κόκκινων φρούτων και καραμέλας. Στρογγυλό και ισορροπημένο σύνολο, με εκλεπτυσμένη υφή, αν και στην αρχή επιθετική, χαρακτηριστικό των ετικετών του Louis Roederer Champagne.