Ο Jean Lillet είχε καταγωγή από το Saint-Morillon στη Gironde και μετακόμισε στο Podensac, μια μικρή πόλη κοντά στο Sauternes στην περιοχή Graves, το 1680. Οι απόγονοί του, Raymond και Paul Lillet, έμποροι εκλεκτών κρασιών, λικέρ και οινοπνευματωδών, ίδρυσαν το Lillet το 1872. Δημιούργησαν το πρώτο και μοναδικό απεριτίφ του Μπορντό, γνωστό ως Kina Lillet μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν έγινε απλά “Lillet”, ένα μείγμα κρασιών Bordeaux και χειροποίητων λικέρ φρούτων που παράγονται στο Podensac.
Συστατικά:
85% κρασιά
15% λικέρ φρούτων (γλυκά και πικρά πορτοκάλια)
Συμβουλές για την κατανάλωση: Απολαύστε το Lillet καλά παγωμένο – Με πάγο – Αραιωμένο με τόνικ – Σε κοκτέιλ
Tasting note:
Μύτη: ελαφριά αρώματα μούρων, άνθη πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ
Γεύση: Φρέσκο, ζωντανό και φρουτώδες. Ισορροπημένη δομή. Η φρεσκάδα του Lillet Rosé εκφράζεται στους τόνους ροδοπέταλα αυτού του νεαρού απεριτίφ
Τελείωμα : Επίγευση στρογγυλεμένης οξύτητας