Οι 7 Master of Distiller είναι:
Master of Distiller No1: Jack Daniel – 1866 to 1911
Master of Distiller No2: Jess Motlow – 1911 to 1941
Master of Distiller No3: Lem Tolley – 1941 to 1964
Master of Distiller No4: Jess Gamble – 1964 to 1966
Master of Distiller No5: Frank Bobo – 1966 to 1988
Master of Distiller No6: Jimmy Bedford – 1988 to 2008
Master of Distiller No7: Jeff Arnett – 2008 έως και σήμερα
Το Jack Daniel’s παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που πρωτοκαθόρισε ο δημιουργός του 142 χρόνια πριν. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποκλειστικά από τη γη του Tennessee: δημητριακά και πεντακάθαρο νερό υπόγειας πηγής. Σε αντίθεση με τα bourbon whiskey, το Tennessee whiskey περνάει από μία επιπλέον διαδικασία πριν κλειστεί σε βαρέλι για ωρίμανση. Το πολύ αργό φιλτράρισμα μέσα από ξυλοκάρβουνο σφενδάμου, αυτή η σχολαστική και χρονοβόρα διαδικασία, είναι καθοριστική ως προς την επίτευξη της υψηλής ποιότητας και της πλούσιας γεύσης του
Κάθε σταγόνα διανύει το «ταξίδι» φιλτραρίσματος σε 4 με 6 ημέρες. Σ’ αυτό το διάστημα, απαλλάσσεται από όλες τις ανεπιθύμητες ουσίες, ενώ παράλληλα εμπλουτίζεται με μοναδικά αρώματα από το ξυλοκάρβουνο σφενδάμου. Μετά την απόσταξη, το Jack Daniel’s ωριμάζει στα κελάρια μέσα σε καινούρια βαρέλια λευκής βελανιδιάς, που φτιάχνονται στο βαρελάδικο του αποστακτηρίου. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσής του, απορροφά διάφορα συστατικά από το ξύλο του βαρελιού, που του χαρίζουν τη χαρακτηριστική του γεύση και τη βαθυκόκκινη απόχρωσή του.
Παρότι η επαρχία Bourbon βρίσκεται στην πολιτεία Kentacky, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους των ΗΠΑ, bourbon ονομάζεται το ουίσκι που παρασκευάζεται σε οποιαδήποτε Αμερικάνικη πολιτεία, αρκεί να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Τα σιτηρά που χρησιμοποιούνται να περιέχουν τουλάχιστον 51% καλαμπόκι, να παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια (καρβουνισμένα εσωτερικά) και να τηρούνται τα όρια ποσοστού οινοπνεύματος κατά την απόσταξη (80%), παλαίωση (62.5%) και εμφιάλωση (40%).
Νομικά, τα ουίσκι της πολιτείας του Tennessee που τηρούν τις ανωτέρω προδιαγραφές, θεωρούνται bourbon, στην πράξη όμως οι παραγωγοί από τη συγκεκριμένη πολιτεία αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν το όρο στις ετικέτες τους, διακρίνοντας το προϊόν τους από τα υπόλοιπα ουίσκι των ΗΠΑ.