Εξαιρετικό αποτέλεσμα που μπορεί να καταναλωθεί μόνο του με πάγο αλλά και να προστεθεί στον καφέ ή σε άλλο ρόφημα.
Στα οργαναληπτικά χαρακτητιστικά συνατούμε αρώματα καραμέλας και σφένδαμου καθώς και αρώματα εσπεριδοειδών, μελιού και βανίλιας. Στο στόμα έχει κρεμμώδη υφή, είναι πιο παχύρευστο από τα συνηθισμένα ουίσκι και κυριαρχούνε αρώματα βανίλιας, τοστ, δρυς, μέλι, πυρηνόκαρπα φρούτα όπως βερύκοκο. Μακριά επίγευση.
Παρότι η επαρχία Bourbon βρίσκεται στην πολιτεία Kentacky, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους των ΗΠΑ, bourbon ονομάζεται το ουίσκι που παρασκευάζεται σε οποιαδήποτε Αμερικάνικη πολιτεία, αρκεί να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Τα σιτηρά που χρησιμοποιούνται να περιέχουν τουλάχιστον 51% καλαμπόκι, να παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια (καρβουνισμένα εσωτερικά) και να τηρούνται τα όρια ποσοστού οινοπνεύματος κατά την απόσταξη (80%), παλαίωση (62.5%) και εμφιάλωση (40%).