Πρόκειται για το παλαιότερο αποστακτήριο ουίσκυ στις ΗΠΑ, καθώς λειτουργεί στο Τενεσσί από το 1866. Μυστικό της επιτυχίας του αποτελεί το αναβλύζον νερό από την πηγή που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά στο Hallow και του προσδίδει μια μόνιμη θερμοκρασία 56 βαθμών και το απαλλάσσει από το σίδηρο. Ο Jack Daniel, πρωτοπόρος δημιουργός του θρυλικού no7, πρωτοστάτησε από το 1904 σε διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας σημαντικά βραβεία και έμεινε στην ιστορία. Στην είσοδο της σπηλιάς υπάρχει η προτομή του.
Σε αντίθεση με τα bourbon whiskey, το Tennessee whiskey περνάει από μία επιπλέον διαδικασία πριν κλειστεί σε βαρέλι για ωρίμανση. Το πολύ αργό φιλτράρισμα μέσα από ξυλοκάρβουνο σφενδάμου, αυτή η σχολαστική και χρονοβόρα διαδικασία, είναι καθοριστική ως προς την επίτευξη της υψηλής ποιότητας και της πλούσιας γεύσης του. Κάθε σταγόνα διανύει το «ταξίδι» φιλτραρίσματος σε 4 με 6 ημέρες. Σ’ αυτό το διάστημα, απαλλάσσεται από όλες τις ανεπιθύμητες ουσίες, ενώ παράλληλα εμπλουτίζεται με μοναδικά αρώματα από το ξυλοκάρβουνο σφενδάμου.
Μετά την απόσταξη, το Jack Daniel’s ωριμάζει στα κελάρια μέσα σε καινούρια βαρέλια λευκής βελανιδιάς, που φτιάχνονται στο βαρελάδικο του αποστακτηρίου. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανση του, απορροφά διάφορα συστατικά από το ξύλο του βαρελιού, που του χαρίζουν τη χαρακτηριστική του γεύση και τη βαθυκόκκινη απόχρωση του.
Συστατικά: δημητριακά και πεντακάθαρο νερό υπόγειας πηγής
Γευσιγνωστικές σημειώσεις:
Το Jack ξεχωρίζει για τη μοναδική, ισορροπημένη γεύση του, με στοιχεία καπνισμένου ξύλου, καραμέλας και βανίλιας, ενώ το πλούσιο, βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του υποδηλώνει τα μοναδικά του γευστικά χαρακτηριστικά και το απαλό φρουτώδες άρωμά του.