Τα εδάφη στα οποία βρίσκονται οι αμπελώνες έχουν ποικίλα και σύνθετα χαρακτηριστικά εδάφους με έντονη παρουσία ασβεστόλιθου, διαθέτουν περιοχές πλούσιες σε μάργες και βότσαλα καθώς και μερικώς αργιλώδη. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται σε μέσο υψόμετρο μεταξύ 80 και 400 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με δυτική/νοτιοδυτική έκθεση. Το 2017 ήταν μάλλον θερμό, αλλά από πολλές απόψεις ουσιαστικά διαφορετικό από τα προηγούμενα έτη, όπως το 2003 ή το 2012. Το φθινόπωρο και το πρώτο μέρος του χειμώνα χαρακτηρίστηκαν από χαμηλές θερμοκρασίες, επηρεασμένες από ανέμους tramontana και μέσες βροχοπτώσεις. Αυτές οι συνθήκες επέτρεψαν τη διακοπή της βλάστησης, περιόρισαν τα κύρια παράσιτα της αμπέλου και διατήρησαν τα αποθέματα νερού του εδάφους σε ισορροπία. Μόλις ολοκληρώθηκε η ζύμωση, το κρασί τοποθετήθηκε σε γαλλικά δρύινα barriques και ένα μικρό μέρος σε αμερικανική δρυς, όπου παλαιώθηκε για μια περίοδο μεταξύ 20 και 25 μηνών. Η διάρκεια της παλαίωσης αποφασίζεται τεχνικά με βάση την εποχική τάση του τρύγου.