Για τους λάτρεις της ποικιλίας, το Άναξ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά Chardonnay. Με αρκετό βαρέλι, αλλά και φρούτο και όγκο και συμπύκνωση, έχει σταθερό φανατικό κοινό εδώ και χρόνια. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα, σε υψόμετρο 750-900 μέτρων, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στην καλή ωρίμαση των σταφυλιών, αλλά και στη διατήρηση της οξύτητας. Τα αμπέλια του Chardonnay βρίσκονται στα Δεμέστιχα Αχαΐας, σε υψόμετρο 750-900 μέτρων. Για τη ζύμωση και την ωρίμαση του κρασιού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων, το 15% νέα, 45% δεύτερης και 40% τρίτης χρήσης. Το Άναξ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου ωριμάζει στο βαρέλι για περίπου 8 μήνες μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό, έντονο και βουτυρένιο. Προετοιμάσου για ένα κρασί που απαιτεί τη συνοδεία φαγητού, αλλά που σίγουρα θα ανταμείψει όσους ξέρουν!
Αντωνόπουλου Άναξ Chardonnay 750ml
50.85€
Ένα από τα πιο δημοφιλή βαρελάτα Chardonnay που έχει αποκτήσει icon status στην Ελλάδα για την ποικιλία. Ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια αποκτώντας έντονα ξηροκαρπάτο χαρακτήρα που υποστηρίζεται άψογα από το ώριμο φρούτο.
Σε απόθεμα
Βάρος | 1.900 kg |
---|---|
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ | |
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | |
ΦΙΑΛΗ | |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | |
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ |