Όλα τα ρούμια της Plantation ακολουθούν μια διαδικασία ωρίμασης δύο σταδίων, ξεκινώντας από τις τροπικές περιοχές όπου ωριμάζουν σε βαρέλια bourbon και στη συνέχεια στο Château de Bonbonnet της Γαλλίας για να ωριμάσουν σε βαρέλια Ferrand. Στη συνέχεια ακολουθείτε ωρίμαση σε προσεκτικά επιλεγμένα βαρέλια από μπύρες, κρασιά ή αλκοολούχα ποτά, που επιλέγονται για να ενισχύσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε ετικέτας ρούμι. Ο Cellar Master Alexandre Gabriel, επίσης προσδιορίζει τη χώρα παραγωγής του κάθε ρουμιού σύμφωνα με τις παραδόσεις, τις τεχνικές παραγωγής και του terroir, καθώς τα μοναδικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά δίνουν σε κάθε ρούμι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Επιλέγει τα καλύτερα βαρέλια από κάθε αποστακτήριο, φτιάχνοντας μοναδικά και ιδιαίτερα ρούμια από κάθε περιοχή!
Το Guatemala Rhum Single Cask, έχει ωριμάσει για αρκετά χρόνια σε bourbon βαρέλια, ένα χρόνο σε βαρέλια Ferrand cognac και 9 μήνες σε Amburana. Πολύ κομψό ρούμι, με εκφραστική μύτη που χαρίζει νότες καρύδας, καφέ, μελιού, φουντουκιού και κανέλας. Ανανάς, κεράσι και εσπεριδοειδή, απογειώνουν την αρωματική του παλέτα. Πλούσιο στο στόμα, συναντάμε τα αρώματα της μύτης με ίχνη από σταφύλι, μήλο, μπανάνα, πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο, βανίλια και μερικές γήινες νότες να το απογειώνουν.