Αμπελώνας
Το Μαυροτράγανο είναι η κύρια ερυθρή ποικιλία του νησιού η οποία ήταν υπό εξαφάνιση πριν λίγα χρόνια. Τα αμπέλια είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι μια πολυδυναμική ποικιλία με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.
Οινοποίηση
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με 4-7 μέρες προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μακρές εκχυλίσεις και καθημερινές ανακυκλώσεις. Παλαίωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 1ης-3ης χρήσης για 12 μήνες.
Χαρακτηριστικά
Συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαριών και πιπεριού. Γεμάτο σώμα με υψηλή οξύτητα και μαλακές ταννίνες.
Συνδυασμοί
Κόκκινα κρέατα, κυνήγι, ώριμα καπνιστά τυριά
Δυναμικό παλαίωσης
10+ χρόνια
Παραγωγή
3.000 φιάλες