Το Μαυροτράγανο είναι η κύρια ερυθρή ποικιλία του νησιού η οποία ήταν υπό εξαφάνιση πριν λίγα χρόνια. Τα αμπέλια είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι μια πολυδυναμική ποικιλία με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με 4-7 μέρες προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μακρές εκχυλίσεις και καθημερινές ανακυκλώσεις. Παλαίωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 1ης-3ης χρήσης για 12 μήνες. Συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαριών και πιπεριού. Γεμάτο σώμα με υψηλή οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα, κυνήγι, ώριμα καπνιστά τυριά. Με δυναμικό παλαίωσης 10+ χρόνια και παραγωγή 3.000 φιάλες.
Οινοποιία Γαβαλά Μαυροτράγανο Ερυθρός 750ml
58.30€
Η δεύτερη ανάγνωση της Σαντορίνης κρύβει πολλούς ακόμα θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας πέρα από το Ασύρτικο. Το Μαυροτράγανο αποτελεί μια από τις πλέον συναρπαστικές ερυθρές ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα, με τον Γαβαλά να αποτυπώνει εξαιρετικά τον πικάντικο, στιβαρό και ρωμαλέο χαρακτήρα της ποικιλίας σε μια υπέρ-premium εκδοχή. Φανείτε υπομονετικοί και παλαιώστε το στο κελάρι σας για μερικά χρόνια.
Μόνο 1 απομένουν σε απόθεμα