ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο, σε υψόμετρο 700 μ. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 800 kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο από την παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση, στην προσπάθεια να πάρουμε τις πρόδρομες αρωματικές ενώσεις, που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και συμβάλλουν στη μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Οινοποίηση στους 15-16 °C για την Μαλαγουζιά και 17-19 °C για τον Ροδίτη. Τέλος, το batonnage διάρκειας 3-5 μηνών στη δεξαμενή του προσδίδει δομή και μια πιο λιπαρή αίσθηση.