Οι ιρλανδικοί χειμώνες μπορεί να είναι σκληροί, και κατά τα πρώτα μας χρόνια τα αχρησιμοποίητα βαρέλια μας έμειναν εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης στην αυλή του αποστακτηρίου μας. Όταν ήρθε η ώρα να γεμίσουμε αυτά τα βαρέλια με ουίσκι, οι βαρελοποιοί μας θα τους έδιναν μια νέα πνοή με ένα σύντομο επιφανειακό κάψιμο. Αλλά αυτό που ξεκίνησε ως συντήρηση αποδείχτηκε ότι έχει ωραία επίδραση στο ουίσκι που ωρίμαζε μέσα, και το Jameson Black Barrel είναι ένας φόρος τιμής σε αυτή την ανακάλυψη. Αυτές τις μέρες η προσέγγισή μας στην παρασκευή ουίσκι είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη από τότε – εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε επιφανειακό κάψιμο στα βαρέλια, μόνο που σήμερα είναι επιλογή και όχι ανάγκη. Αποδεικνύεται ότι το ουίσκι που ωρίμασε σε διπλο-καψαλισμένα βαρέλια έχουν αμέτρητο πλούτο και πολυπλοκότητα. Κάθε βαρέλι περιέχει μυστικά, η τέχνη είναι να τα βγάλεις.
Συμβουλές για την κατανάλωση: Απολαύστε το Jameson Black Barrel σκέτο ή με πάγο.
Συστατικά: Νερό, κριθάρι και καλαμπόκι