Παράγεται από αυτόριζα αμπέλια διαμορφωμένα σε παραδοσιακές κουλούρες, στην περιοχή του Πύργου, ζυμώνει με ιθαγενείς ζυμομύκητες. Και παραμένει πάνω στις λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες. Το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό με κάποιες πράσινες ανταύγειες. Στην μύτη είναι σύνθετο, με αρκετά ώριμα αρώματα όπως μέλι, περγαμόντο και αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών. Τα ορυκτά στοιχεία έχουν αρχίσει να φαίνονται ξεκάθαρα, με νύξεις καπνού και ξηρών καρπών να τα ακολουθούν. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με τραγανή οξύτητα και μία ατελείωτη επίγευση. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να εξελιχθεί για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα και να γίνει ακόμα πιο σύνθετο. Το premium κρασί Σαντορίνη Ασύρτικο, έχει ονομαστεί ως Afoura, από τα μεγάλα δρύινα βαρέλια που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στη Σαντορίνη για την παλαίωση των εκλεκτών κρασιών τους.
Κτήμα Αβαντίς Anhydrous Afoura 750ml
37.20€
Σύνθετη μύτη με αρώματα πυριτόλιθου, ορυκτών, αποξηραμένης φλούδας εσπεριδοειδών και γλυκά αρώματα μελιού και περγαμόντου. Άφθονη ορυκτότητα και αναφορές καπνού και ξηρών καρπών. Πληθωρικός ουρανίσκος με τραγανή οξύτητα και απέραντη επίγευση.
Σε απόθεμα
Βάρος | 1.920 kg |
---|---|
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ | |
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | |
ΦΙΑΛΗ | |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | |
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ |